Dag 17:

Idag fick vi äntligen se Angkor Wat. Så mäktigt så stort så alla templen har vi inte sett. Men de största och finaste. I Kambodja är majoritetsreligionen Buddhism. Angkor Wat som ligger på en yta av 1626000 kvm,byggdes i början av 1100-talet som hinduiskt men i slutet av 1100-talet gick det gradvis över till Buddhismen. Kommunisten Khmer Rouge tog kontrollen över Kambodja 1975 och besegrades av vietnamesiska styrkor 1979. Då förstördes många av templen och 65-80 000 munkar dödades för han ville ha bort Buddhismen. Nu restaureras de gradvis. Ett av templen har blivit helt förstört av träd och rötter som vuxit in. Men vilken underbar dag. Vi hyrde samma taxikille som igår som körde runt oss och guidade på vägen. Och så fick vi se ett gäng apor som lekte. Kambodja är verkligen ett nytt favoritland. Föll verkligen för Siem Reap. Härliga människor och mycket att se. Det enda som är tufft är pengarna. Vi växlade till deras valuta Riel men de föredrar dollar så allt står i dollar. Inte lätt att försöka räkna om😂så om ni åker hit behöver ni bara dollar. Och riel är ju precis som i Vietnam massa nollor så man känner sig ju som en miljonär. Man kan inte räkna med att de tar kort. Inte ens på hotellen. Men ett underbart land som jag verkligen kommer åka tillbaka till.

Vår chaufför som guidade oss runt i 2 dgr.